Het wordt moeilijk kiezen op de Mega Autoshow Zuidbroek 2012.
Het wordt moeilijk kiezen op de Mega Autoshow Zuidbroek 2012.

Mega Autoshow Zuidbroek van 22 t/m 25 maart

ZUIDBROEK –  Voor de 35e keer vindt van 22-25 maart de Mega Autoshow plaats in de Eurohal in Zuidbroek. Dit initiatief van een aantal vooraanstaande actieve autobedrijven uit de provincie Groningen is in de afgelopen 17 jaar uitgegroeid tot een begrip.

400 auto’s en caravans
Voorzitter van de Stichting Mega Autoshow Zuidbroek is Jan Brons van het gelijknamige autobedrijf in Veendam.

“De autoshow is begonnen in de Sorghvliethal in Veendam. Maar door het succes groeide de show uit haar jasje. Probeer maar eens 400 auto’s en 6.000 mensen in de Sorghvliethal te krijgen!

Daarom zijn we een paar jaar geleden uitgeweken naar de Eurohal. Zeker nu er ook caravans op de show staan hebben we die ruimte echt wel nodig,” vertelt Brons.

Een begrip in Oost-Groningen
“De Mega Autoshow is uitgegroeid tot een begrip in heel Oost-Groningen en er staan dan ook niet meer alleen Veendamse bedrijven.”

De Stichting is echter zeer kritisch: “Niet elk bedrijf kan meedoen, we hebben een vrij strenge ballotage. Je wilt wel een bepaalde kwaliteit auto’s en niet teveel van hetzelfde. Dankzij onze hoge eisen vinden bezoekers op de beurs de mooiste auto’s voor de scherpste prijs, plus allerlei aantrekkelijke extra’s. Zo geven we op de Autoshow op alle auto’s boven € 4.500 zes maanden BOVAG-garantie.”

Geen tentoonstelling
De Mega Autoshow is een show, geen tentoonstelling: “Het is wel de bedoeling dat de auto’s verkocht worden, daar is alle knowhow voor aanwezig. Kopers kunnen de financiering en verzekering van hun nieuwe auto ter plekke regelen.”

Ook wie zich wil oriënteren, of gewoon een dagje auto’s wil kijken is van harte welkom. “Het is dé gelegenheid om verschillende merken en modellen te bekijken. Je kunt er anoniem rondlopen. Wil je verder niks, dan heb je toch een leuke dag,” besluit Brons.

Artikel geplaatst door Karin Weijs op 18-03-12 21:36.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Veendammer via:
Advertentie
advertentie
Advertentie