Een uitdaging voor de jongsten (foto: Karin Weijs).
Een uitdaging voor de jongsten (foto: Karin Weijs).

Fotoserie: opening WOP in Plan Noord Veendam

VEENDAM – Veendam Noord wordt steeds mooier. Op zaterdag 15 september opende wijkwethouder Bert Wierenga er een nieuwe Wijk Ontmoetings Plek (WOP). Hiermee heeft de wijk een middelpunt gekregen. Een half uur eerder had Klaas Steenhuis eveneens een WOP geopend, maar dan in de Zeestratenwijk in Veendam.

Iets te kiezen
De beide WOP’s zijn zeer verschillend. Die in de Zeestratenwijk is klein, maar er staan veel leuke speeltoestellen voor kinderen van elke leeftijd. Daarnaast zijn er een trapveldje en bewegingstoestellen voor volwassenen.

De WOP aan de Savornin Lohmanstraat daarentegen is zeer ruim opgezet. Ze bevat een stenen tribune, een voetbal-/basketbalveld, een picknicktafel en een discovloer waar kinderen door op een knop te drukken dansinstructies kunnen opvolgen. Voor jonge kinderen zijn er slechts een klimtoestel en een zandbak, dat is wel jammer.

Maar beide WOP’s zijn niet alleen goed nieuws voor de kinderen uit de beide wijken. Ook andere kinderen in Veendam zijn welkom om de nieuwe speeltoestellen uit te proberen.

Feest
Ter verhoging van de feestvreugde waren er een draaiorgel, een snackkraam en een lieveheersbeestjesdraaimolen ingezet. De wijkbewoners waren in groten getale aanwezig bij de opening van de WOP.

Artikel geplaatst door Karin Weijs op 16-09-12 12:08.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Veendammer via:
Advertentie
advertentie
Advertentie