Koniginnedag in Meeden, vorig jaar.
Koniginnedag in Meeden, vorig jaar.

Oranje Comité Meeden pakt voorbereiding Koninginnefestival weer op

MEEDEN – Meeden heeft sinds 2003 haar eigen Oranje Comité. Het enthousiaste bestuur is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een groots Koninginnefestival op 28 april 2012.

Het Oranje Comité Meeden was al druk met de voorbereidingen voor het Koninginnedagfestival toen ze het bericht kreeg van het ongeval van prins Friso. Even was het onduidelijk of de festiviteiten door zouden gaan, maar de RIVD heeft groen licht gegen.

Vrijwilligers
Het bestuur weet zich inmiddels gesteund door een groot aantal vrijwilligers. Ook doet er dit jaar zijn weer aantal scholieren mee, die hun de maatschappelijke stage vervullen tijdens het festijn.

Kinderoptocht
Op het programma staan op 28 april allerlei feestelijke activiteiten voor zowel jong als oud. Het Koninginnefestival begint om 11.00 uur met een optocht door het dorp. De kleinste kinderen gaan op een wagen, de grotere kinderen volgen zo oranje mogelijk gekleed op versierde fietsen en skelters.

Stormbaan
De optocht eindigt rond 12.00 uur bij de jeugdsoos en daar worden allerlei spelletjes gedaan en leuke activiteiten gehouden. Meedenaren kunnen zich vermaken in de kraampjes, de kinderen kunnen een muziekinstrument maken en iedereen kan zich uitleven op de stormbaan, de bungee-trampoline, de bungeerun, de buikglijbaan of bij het servies gooien.

Dit is nog maar een greep uit alle activiteiten die er worden georganiseerd.

“Het is dit jaar erg groots van opzet. We willen graag een compleet programma bieden, voor elk wat wils. Ook hopen we een leuk bandje te vinden voor wat livemuziek tijdens het festival.

En in de avonduren neemt de jeugdsoos het stokje van ons over en gaat het feest door in de soos… Daar is inmiddels de Double King Band gecontracteerd, dus een fantastische afsluiting,” aldus een van de bestuursleden.

Meer informatie
Blijf op de hoogte via de website van het Oranje Comité van Meeden

Artikel geplaatst door Karin Weijs op 13-03-12 20:15.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg De Veendammer via:
Advertentie
advertentie
Advertentie